top of page

Textos per a llibre d'artista · JORDI ALCARAZ

PUBLICACIÓ A PROPÒSIT DE L'EXPOSICIÓ "NITS"

MUSEU DE MONTSERRAT - 07/06/2019 · 17/11/2019


Publicat per l'Editorial Elba i realitzat amb criteris de bibliofília, és una edició numerada i intervinguda per l'artista Jordi Alcaraz de tal manera que no hi ha cap exemplar igual. Aquesta publicació conté textos de l'historiador i crític d'art Bernat Puigdollers, que aprofundeixen en l'obra de l'artista, i va acompanyat d'un text complementari de l'escriptor Joaquim Sala-Sanahuja. El disseny fou a càrrec de l'estudi Edicions de l'Eixample i va ser possible gràcies a la suma d'esforços del Museu de Montserrat, l'Editorial Elba i Alzueta Gallery.


L'àlbum va publicar-se a propòsit de l'exposició NITS que Bernat Puigdollers va comissariar al Museu de Montserrat l'any 2019. L'obra de Jordi Alcaraz és subtil, però alhora contundent i enèrgica, una obra que és fidel a la tradició artística, però que alhora trenca amb el passat. Així ho testimonien els nombrosos objectes d'antiquari -llibres antics, marcs del segle XVII o una imatge religiosa de finals del XVIII-, que serveixen de pretext per donar-los un sentit contemporani però, alhora, de tots els temps. En l'obra d'Alcaraz, la matèria pren un protagonisme essencial com a via per a l'expressió plàstica; tanmateix, és una obra gairebé impossible de definir perquè la seva matèria veritable és el misteri. 


Jordi Alcaraz (Calella, 1963), viu i treballa a Calella, Barcelona. Des de mitjans de la dècada dels vuitanta ha presentat la seva obra en exposicions individuals i col·lectives a Europa i, més recentment, als Estats Units.


Autors: Jordi Alcaraz, Bernat Puigdollers i Joaquim Sala-Sanahuja

Edita: Editorial ELBA amb la col·laboració del Museu de Montserrat

Any: 2019

Pàgines: 207 Mides: 22,2 x 28,6 cm



Historiador i crític d'Art
bottom of page